ŠKODA Svendborg

Unge bærer tungt ansvar – men har fået musklerne til det

Da 80% af medarbejderne i salgsafdelingen hos ŠKODA Svendborg den 31. marts blev hjemsendt på grund af coronakrisen, stod en lærling og en direktør tilbage.

Sammen skulle de passe bilforretningen i den nordlige del af byen. Det har kastet den yngste sælger ud på dybt vand, men redningsvesten har han selv pustet op.

”Der blev gået til opgaven med krum hals. Der er ikke en opgave, hvor han har sagt, at det kan han ikke, eller det vil han ikke. Han har været klar fra dag ét. Alle vidste godt, at når vi sendte 80% af salgsstyrken hjem, så var der mere at lave for os, der var tilbage. Det har han taget oppe fra og ned og bare løst alle opgaver,” siger direktør i ŠKODA Svendborg Hans-Henrik Vilhelmsen.

22-årige Emil Pytlick har været ansat siden 2015 i forskellige funktioner. I dag er han salgstrainee i ŠKODA-butikken. Og da salgschefen blev sendt hjem med lønkompensation, stod han der – pludselig forrest og alene – og skulle tage imod kunderne.

”Det har været en speciel situation. For mig har det været udfordrende ikke lige at kunne spørge nogen, men selv skullet finde ud af det, jeg var i tvivl om. Men jeg har lært rigtig meget af det,” siger Emil Pytlick.

Direktøren har fået mange positive meldinger fra kunder, der er glade for den service, de har fået fra den unge medarbejder. I starten var han ellers nervøs for, hvordan det ville blive modtaget af kunderne, men den nervøsitet er nu skiftet ud med glæde og stolthed over, hvor meget lærlingen har rykket sig de seneste måneder.

Må selv tage stilling

”Når der er erfarne kolleger til stede, så kan man jo også vænne sig til at andre tager ansvaret. Men jeg har i den her tid sagt, at han selv må tage stilling. Og enkelte gange er det gået en lille smule galt, og mange gange er det gået rigtig rigtig godt. Så han lærer hver eneste dag og er klar til de her opgaver,” mener Hans-Henrik Vilhelmsen.

Emil Pytlick har også hjulpet værkstedet med fx at køre biler til syn eller til og fra kunder. Kollegerne på værkstedet har under coronakrisen knoklet i toholdsskift for at holde hjulene i gang og arbejdspladserne kørende. Og den indstilling, som alle medarbejdere har vist igennem krisen, glæder Hans-Henrik Vilhelmsen.

Efter sommerferien kommer de hjemsendte medarbejdere tilbage. Direktøren kan se tilbage på en svær tid for forretningen, der som mange andre blev ramt hårdt af coronakrisen. Men også på en særlig tid, der har givet noget til ham og den unge i butikken.

”Det har været utrolig sjovt at få chancen for at arbejde sammen med ham. Han er jo blomstret og har hjulpet mig igennem den her krise til perfektion. Jeg har også takket ham for det, selvom han ikke sælger lige så mange biler som den gamle her,” griner Hans-Henrik Vilhelmsen.

Lærlingen og direktøren har flere gange væddet om, hvem der kunne sælge flest biler. Nogle dage vandt den unge, men samlet set solgte den erfarne direktør flest biler – i hvert fald ifølge direktøren selv.