Danske priser på ny Skoda Kamiq

Den nye Kamiq får danmarkspremiere i april og koster fra 224.995 kr. Škodas mindste SUV er blevet opdateret med et mere robust look og meget mere standardudstyr.

Selvom man er den lille i familien, kan man sagtens udstråle stor selvsikkerhed. Sådan er det med Škodas mindste SUV, som snart kommer til Danmark i opdateret form.

Dimensionerne er uændrede – den nye Škoda Kamiq er stadig 4.241 mm lang, 1.793 mm bred og 1.562 mm høj og har et bagagerum på 400 liter – men den kompakte SUV er blevet mere markant at se på. Kølergrillen er blevet bredere og mere opretstående, så den minder om storebror Kodiaq, og det karakteristiske LED-kørelys øverst er blevet tyndere. Kombineret med en redesignet forkofanger får det den nye Kamiq til at se både mere robust og skarp ud.

Kamiq er køreglad for både asfalt- og grusveje og appellerer til en aktiv livsstil. Men hvis man ikke lige finder vej til naturen, kan man nu glæde sig over, at naturen kommer til en. I kabinen er dørpanelerne delvist lavet af hamp og Hibiscus-planten kenaf, og derudover er der anvendt genbrugsmaterialer til indtræk, loft og måtter.

Udstyrsniveauerne Essence og Selection

Den største nyhed i kabinen er det 8” store digitale cockpit og den 8,25” store infotainmentskærm, der er standardudstyr i både Essence og Selection. Det er de to udstyrsniveauer, som den nye Kamiq tilbydes med i Danmark. Derudover har Essence vejskiltegenkendelse, aircondition, fartpilot med hastighedsbegrænser, parkeringssensor bag, elruder for og bag, tågeforlygter, højdejusterbare forsæder og varme i forsæder og sprinklerdyser ved forruden.

Selection skruer op for udstyret med 16” alufælge, adaptiv fartpilot, klimaanlæg med to zoner, trådløs Apple Carplay/Android Auto, parkeringssensor for og bag, bakkamera, nøglefri Easy Start, 2-eget multifunktionsrat med varme, el-indfældbare sidespejle med nedblænding i førersiden, regnsensor, mørktonede ruder bag, automatisk nedblændeligt bakspejl, Lane Assist og LED-baglygter med dynamisk blinklys.

Priser fra 224.995 kr.

Priserne starter ved 224.995 kr. for en 1.0 TSI 95 hk Essence, mens samme motorvariant med Selection-udstyr koster fra 274.995 kr. Går man en motorstørrelse op, gemmer der sig en lille nyhed, for den har fået fem hestekræfter mere og hedder nu 1.0 TSI 115 hk. Som Essence fås den kun med DSG-automatgear og koster fra 254.995 kr., mens man kan vælge mellem manuelt og DSG-gear som Selection fra henholdsvis 284.995 kr. og 304.995 kr. Topmodellen er Kamiq 1.5 TSI 150 hk DSG Selection, som koster fra 324.995 kr.

Danmarkspremiere 20.-21. april

Standardudstyret kan suppleres med forskellige udstyrspakker. F.eks. er der en Teknologi-pakke til Essence med trådløs Apple Carplay/Android Auto, armlæn mellem forsæderne med to USB-C-stik til bagsædepassagererne og otte højttalere til 7.495 kr.

En anden udstyrspakke er Lys og Syn Plus, som indeholder Kamiq-nyheden TOP LED Matrix-forlygter, der tilpasser lyset automatisk til kørselsforholdene og medtrafikanterne. Den kan tilkøbes til Selection og koster 11.995 kr.

Den nye Kamiq og den nye Scala får danmarkspremiere i weekenden 20.-21. april, hvor Škoda-forhandlerne har Åbent Hus.

Bilen er vist med ekstraudstyr. Priser er vejl. udsalg. Forbrug v/bl. kørsel: 17,2-18,2 km/l. CO2 124-130 g/km. CO2-ejerafgift 640-680 kr. Energiklasse: A+


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk